ВИДЕО: Продължава работата по големия воден проект на Русе

By 25 Октомври 2021 Прочетена 853 пъти 0

Продължава работата по големия воден проект на Русе.

В момента се извършват изкопни дейности в няколко участъка в централната градска част. От фирмата изпълнител са поели ангажимент да се работи приоритетно по улици, които подлежат на асфалтиране по проект на Община Русе за подобряване на свързаността в трансграничния регион Русе - Гюргево.

В рамките на работата по обекта ще се инвестира в реконструкция и подмяна на близо 22 километра амортизирани водопроводи, включително 853 сградни отклонения и 3 водомерни шахти, и ще се реконструира канализационна мрежа с дължина от над 3 километра, като е планирана реконструкция на два главни колектора, изграждане на 400 сградни канализационни отклонения и 214 дъждовни оттоци.


Става дума за трите действащи водопровода, които ще бъдат подменени с два чугунени с обща дължина над 10 километра, като полагането ще се извърши по трасето на старите.

Всяка седмица в интернет страницата на водния проект се публикува информация за улиците и участъците, където предстои да се работи, както и съобщеня за планово спиране на водоподаването.

Вижте повече подробности за хода на проекта във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Октомври 2021 15:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net