Прокуратурата внесе обвинението за убийството в Голямо Враново

By 12 Март 2018 Прочетена 1703 пъти 0

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт за убийството на 68-годишна жена в село Голямо Враново.

В него е посочено, че Джелял Юсеинов на 66 години ще бъде съден за това, че на 11 май 2017 умишлено умъртвил Райме Хасанова, като убийството е извършено по особено мъчителен начин.

Според обвинението, мъжът отишъл в къщата на жената, която била вдовица, и поискал да прави секс с нея. След като му отказала и го изгонила, той се ядосал и по-късно отново отишъл в жилището й. Хванал възрастната жена за шията и започнал да я души. Въпреки съпротивата й, той успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и по тялото, след което пак започнал да я души докато не издъхнала.

Припомняме, че по искане на прокуратурата, мъжът получи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В процеса на разследването са извършени множество огледи на местопроизшествието, претърсване и изземване, разпити на свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и ДНК експертизи.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 02 Ноември 2018 14:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net