Регионалната здравна каса в Русе излиза на предупредителна стачка в понеделник

By 11 Юни 2022 Прочетена 1571 пъти 0
Регионалната здравна каса в Русе излиза на предупредителна стачка в понеделник Регионалната здравна каса в Русе излиза на предупредителна стачка в понеделник снимка: БГНЕС

Над 1500 работници и служители от Националната здравноосигурителна каса се готвят на ефективни протестни действия.

В понеделник, между 10:00 и 11:00 часа ще бъде проведена едночасова предупредителна стачка в структурите на НЗОК, съобщават от КТ "Подкрепа" в Русе.

РЗОК - Русе също ще се включи в протестните действия. Исканията са да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители в системата, както и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК.

РЕКЛАМА


По изчисления на Синдикат на административните служители "Подкрепа" е необходимо бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева.

От Синдикатите посочват, че работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администрират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. В тази връзка те не приемат за справедливо сега действащото възнаграждение на служителите, което е в размер на между 1000 и 1200 лв. 

Членовете на КТ "Подкрепа" предупредиха, че ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 11 Юни 2022 13:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net