Рекорден брой нови с COVID-19 в Русенско, още една паралелка е под карантина

By 20 Октомври 2020 Прочетена 3037 пъти 0
Рекорден брой нови с COVID-19 в Русенско, още една паралелка е под карантина Рекорден брой нови с COVID-19 в Русенско, още една паралелка е под карантина КИС 13

41 са новите регистрирани случаи на COVID-19 в област Русе за последното денонощие. За това съобщават от Регионалната здравна инспекция. С това броят на  диагностицираните с коронавирусната инфекция в региона от началото на пандемията достигна 593 души.

Активните случаи са 175, като към момента 42 лица са хоспитализирани за болнично лечение, а останалите 133 са под домашна изолация.

Сред новозаразените е и 31-годишна учителка от детска градина “Русалка 1“. Жената е в добро здравословно състояние и е оставена под домашна изолация. Тя е преподавала на една от първите групи, като всички 19 контактни деца са поставени под 14-дневна изолация.

Регистриран е и първи случаи на 11-годишен ученик от шести клас в ОУ “Иван Вазов“. Той също остава под изолация, както и контактните му 26 деца от паралелката.

Сред новозаразените е и 69-годишна медицинска сестра от Центъра за настаняване от смесен тип на деца и младежи с увреждания “Розовата къща“ в Русе.

Продължават епидемиологичните проучвания.

За изминалите 24 часа има и 5 новоизлекувани пациенти. С това броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в област Русе достига 392.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net