РИОСВ извършва извънредна проверка на канализационната система на две дружества в Русе

By 18 Юни 2024
Проверката на РИОСВ - Русе в двете дружества продължава. Проверката на РИОСВ - Русе в двете дружества продължава. Снимка: КИС 13

Екип на РИОСВ - Русе и "ВиК" ООД извършват съвместно обследване на канализационната система на дружествата "Оргахим" АД и "Оргахим Резинс" АД от няколко дни.

Извънредната проверка е по заповед на директора на екоинспекцията Анелия Николова, като в екипа са включени експерти от всички направления.

Обследването е започнало с ревизия на шахтите по канализационното трасе, с цел проследяване на пътя на отпадъчните води до заустването им в градския канализационен колектор по бул. "Трети март", в Западна промишлена зона. Използвани са цветни, безвредни бои, както за площадковата канализация, така и в цех "Смоли" на "Оргахим Резинс" АД. В отделни части от канализационната система са установени затлачвания с утайки, за което на оператора е дадено предписание за почистването им. Изискан е пълен достъп до всички ревизионни шахти, с цел стриктен контрол и заснемане на канализацията със специализирана техника. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

До момента е поставена пломба на спирачен кран, до новия склад за готова продукция, с оглед недопускане отклоняването на отпадъчните води от регламентираното трасе, което ги отвежда в съществуващата локална станция.

Паралелно с обследване на канализацията, втори екип на РИОСВ-Русе проследява работата на съоръжението за дестилиране на замърсения разтворител, образуван при производството на бои, лакове и авторепаратурни продукти. Проверката на РИОСВ - Русе в двете дружества продължава.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Вторник, 18 Юни 2024 15:01