Русе най-вероятно няма да види завръщането на Дунав във футболния елит

By 27 Май 2016 Прочетена 2655 пъти 0

Русе най-вероятно няма да може да види завръщането на футболния отбор на Дунав в "А" група. Най-вероятно отборът ще играе домакинските си мачове на "Лудогорец арена" в Разград. 

Причината е, че към момента градският стадион не отговаря на изискванията за лицензиране във футболния елит. Оказва се, че има осигурени средства за ремонт от Общината, но те далеч няма да са достатъчни, за да бъде приведено съоръжението в нужния вид. 

В препълнения с фенски артикули кабинет, кметът на Русе Пламен Стоилов коментира ситуацията.

От ръководството на отбора са поискали гратисен период от футболния съюз но шансът, да бъде даден такъв е малък, тъй като другите отбори не биха се съгласили.

Припомняме, че Дунав афишира амбиции за влизане в елита още с началото на сезона в "Б" група. Въпреки това не са били предприети стъпки за подсигуряване на нужния ремонт на градския стадион на по-ранен етап, за да може градът да посрещне завръщането във футболния елит на България.  

Така на практика след закриването на 5-кратния баскетболен шампион Дунав 8806 и неясното бъдеще на неговия наследник, както и очертаващото "излизане" на футболния Дунав извън Русе за определен период от време, в Европейският град на спорта за 2016 няма да се провеждат срещи от най-популярните клубни първенства на страната.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net