Русе отново отбеляза рекорд по новозаразени за 24 часа, двама души са починали

By 28 Октомври 2020 Прочетена 2047 пъти 0
Русе отново отбеляза рекорд по новозаразени за 24 часа, двама души са починали Русе отново отбеляза рекорд по новозаразени за 24 часа, двама души са починали КИС 13

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 97 нови случая на коронавирус, което е своеобразен рекорд за период от 24 часа в региона.

53 от новозаразените са жени, а 44 са мъже. 88 от установените през вчерашния ден случаи са на домашна изолация, а 9 са хоспитализирани.

За съжаление през вчерашния ден са починали и двама души. Става дума за 75-годишна русенка и мъж на 74 години от село Бабово. И двамата са били с положителен PCR тест за COVID-19 и са се намирали на болнично лечение в Университетска болница „Канев“.


Необходимо е да се отбележи, че те са страдали и от редица придружаващи заболявания, сред които захарен диабет и сърдечно-съдови проблеми. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на починалите. Така починалите с положителен PCR тест за коронавирусна инфекция в региона станаха 32-ма, като 19 от тях са мъже, а 13 са жени.

Добрата новина е, че за денонощието има и 16 излекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 444 души.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са вече 1003-ма души, като активните случаи са 527. От тях 95 са на болнично лечение, а 432-ма са под домашна изолация.


При активните случаи отново се наблюдава почти пълно равенство между мъжете и жените. Броят на мъжете е 263, а жените са 264. Без съществена промяна в процентно отношение остава и  разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 540 са жените, а мъжете са 463, което в проценти е респективно 54% и 46%.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички противоепидемични мерки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 28 Октомври 2020 13:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net