Русенци обсъдиха с Общинския съвет проблемите с въздуха в града, заканиха се за нови протести

By 09 Октомври 2017 Прочетена 1673 пъти 0

В поредната дискусия без резултат се превърна срещата на граждани и институции по време на заседанието на комисията по екология към Общинския съвет.

Председателят Дауд Ибрям обясни, че единственото, което е в правомощията на комисията е да отговори на обществените нагласи и с писмо до областния управител да поиска сметка за свършеното от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

За да се потърси най-после решение на проблема със замърсяването на въздуха е редно подобна среща да се организира при областния управител, посочи и председателят на Общинския съвет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

След края на комисията екоактивистите не останаха доволни от поредното предъвкване на проблема и заявиха, че ще има нов протест за чист въздух в Русе. Това щяло да продължава докато не се вземат конкретни мерки за спиране на обгазяването в града, заканиха се още организаторите.

Междувременно от РИОСВ - Русе хванали предприятие-замърсител на въздуха преди 4 дни. Това е фабрика за производство на чанти и елементи за обувки, от която е установено, че се изпускат вещества с миризма на ацетон и лепила.

Издадено е предписание и се очаква да бъде наложена санкция.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net