Русенският университет сключи споразумение с Рено-Румъния

By 20 Юни 2017 Прочетена 2542 пъти 0
Русенският университет сключи споразумение за работа по програма на автомобилния концерн Рено Русенският университет сключи споразумение за работа по програма на автомобилния концерн Рено Русенски университет "Ангел Кънчев"

Русенският университет сключи споразумение за работа по програма на автомобилната компания Рено - Румъния.

Основна цел ще бъде да се подпомогне обучението по автомобилна техника, като се дава възможност на преподаватели, студенти и докторанти да работят, изследват и да реализират идеите си върху реални автомобили.

Русенският университет ще получи лек автомобил Дачия, върху който студенти от Транспортния, Аграрно-индустриалния и Факултета по електротехника, електроника и автоматика ще могат да правят свои проекти и изследвания.

Засега идеите са студентите да създават нов дизайн на елементи от конструкцията на автомобила, изследване на вредните емисии при използване на алтернативни горива, изследване на разхода на гориво и динамичните показатели, както и подготовка на автомобила за изследване на сензори и изпълнителни механизми от електронните системи за управление на автомобила.

Ръководителят на изследователския център на Рено - Румъния Ливиу Попеску представи изграденото сътрудничество на компанията с румънски висши училища пред председателя на Общото събрание на РУ "Ангел Кънчев" чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, заместник-ректора проф. д-р Диана Антонова и декана на Транспортния факултет проф. д-р Васко Добрев. Рено е предоставил на университети в северната ни съседка автомобили, върху които са реализирани различни подобрения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net