Русенският университет отбеляза 73 години от основаването си

By 12 Ноември 2018 Прочетена 1528 пъти 0
Тържественото събрание започна с посрещането на академичното ръководство под звуците на студентския химн Тържественото събрание започна с посрещането на академичното ръководство под звуците на студентския химн КИС 13

С тържествено събрание Русенският университет отбеляза 73 години от основаването си и 168 години от рождението на своя патрон Ангел Кънчев.

Днес бяха връчени дипломите на защититилите образователно-научна степен "доктор" и "доктор на науките", а също и на придобилите академична длъжност "доцент" и професор".

Честването започна с посрещането на академичното ръководство под звуците на студентския химн.

В словото си по повод годишнината, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев заяви, че вече 73 години висшето училище изгражда академичната традиция с поглед към бъдещето. За една година Русенският университет е участвал в няколко значими форума, което е вдиганло реномето му в национален и международен мащаб, каза още проф. Белоев. През тази година висшето училище в Русе подписа и "Магна харта университатум", който е програмният документ за академична автономия.

Поздравление за празника на Русенския университет отправи областният управител Галин Григоров. Областният управител на Видин Албена Георгиева пък връчи на ректора на Русенския университет почетен знак за принос в развитието на региона със своя филиал, където се обучават над 400 студенти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 12 Ноември 2018 19:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net