Русенският университет получи 3 приза на Наградите "Русе" /ВИДЕО/

By 25 Май 2020 Прочетена 1320 пъти 0

Русенският университет бе удостоен с 3 приза на Наградите "Русе" 2020 в област "Образование и наука". Това стана снощи на официална церемония в зала "Европа" на Доходното здание.

Създаден през 1945 година като първото извънстолично висше техническо училище, днес Русенският университет изправя ръст като един от най-авторитетните многопрофилни университети в България, с лидерски позиции в трансграничния регион и Дунавското пространство и с изграден престиж в Европа и света.

Университетът предлага широк спектър от акредитирани 50 бакалавърски, над 100 магистърски и 52 докторски програми по 23 професионални направления в 8 от 9-те области на висше образование в България. Всички специалности са изцяло съобразени с потребностите на пазара на труда и интересите на кандидат-студентите в Русе, областта и останалите региони, в които е позициониран университетът – Разград, Силистра и Видин.


Русенският университет разполага с висококвалифициран преподавателски състав с интердисциплинарен профил и публикации в реномирани международни издания. Висшето училище е движеща сила за развитието на Русе и региона – с квалифицираните професионалисти, които подготвя за местните компании и публичния сектор, с трансфера на иновации към индустрията, с ползотворното сътрудничество с всички работодателски организации и с финансовия принос към икономиката на града и региона.

С награда "Русе" бе удостоен ръководителят на катедра "Европеистика" проф. д.н. Владимир Чуков - за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на висшето образование и наука. Награда Русе получи и ръководителят на катедра "Телекомуникации" доц. Георги Христов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Май 2020 15:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net