Русенският университет ще приема студенти по специалност "Право" по два начина /ВИДЕО/

By 29 Май 2020 Прочетена 3515 пъти 0

Приемът в специалност "Право" в Русенския университет ще бъде с онлайн изпити или с резултатите от матурата по български език и история.

Това става възможно, след като Министерският съвет промени Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право". Така университетите могат да приемат студенти и без конкурсен изпит, в случай че те са издържали успешно зрелостните изпити по български език и история.


Освен с оценките от матурите, зрелостниците ще могат да кандидатстват за специалност "Право" в Русенския университет и с онлайн изпити. Възможността висшите училища да изберат как да организират приема по специалността се дава само за академичната 2020/2021 година заради извънредните обстоятелства около пандемията от COVID-19, обясни за Новините на телевизия КИС 13 ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев.

Правото е една от най-желаните специалности в Русенския университет, тъй като кадрите, които завършват имат гарантирана на 100% професионална реализация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 29 Май 2020 17:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net