ВИДЕО: Русенци недоволстват от състоянието на улица, по документи водеща се задънена

By 31 Май 2023 Прочетена 855 пъти 0

Русенци излязоха на протест заради лошото състоянието на улица "Витоша", където живеят.

Става дума за отсечката между булевард "Неофит Бозвели" и улица "Давид". Макар и къс, участъкът е осеян с дупки и неравности и никога не е бил ремонтиран.

По думите на д-р Маргарита Големанова, която от 40 години живее там, въпреки подадените писмени жалби към Общината, досега не са взети мерки дори за частичен ремонт на уличния участък.

При дъжд всички наоколо се заливало с вода, тъй като нямало къде да се отече. Д-р Големанова получила отговор на сигналите и жалбите си през социалните мрежи. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От Общината изпратиха до медиите становище, в което се посочва, че съгласно действащия план за улична регулация, "Витоша" е задънена улица откъм бул. "Неофит Бозвели".

В този случай регулация не е приложена, предвид факта, че преминава през частни имоти и сгради.

От отговор на питане от април т.г. на общинския съветник Йорданка Даневска стана ясно, че през настоящата календарна година се планира възлагането на частичен текущ ремонт по улицата. Със състоянието ѝ са запознати строителни експерти от Община Русе, които са изготвили и актуална количествено-стойностна сметка.

се казва в становището на Община Русе

В него се посочва още, че в настоящата ситуация на липса на приети държавен, а от там и общински бюджет, приоритетно се възлагат текущите ремонти на основни улици в кварталите и такива, по които се движат превозните средства от градския транспорт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 31 Май 2023 17:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net