fbpx

С какво са пълни русенските шахти

By 13 Април 2016 Прочетена 1023 пъти 0

Опитаха да изчистят запушена шахта на улица "Червен" в Русе. Съоръжението се намира зад Историческия музей и редовно при дъжд мястото се пълни с вода.

След сигнал на граждани, днес от фирмата по поддръжка изпратиха работници да изчистят шахтата. Освен че извадиха няколко чувала с кал, те бяха изумени, че вътре е останала кофражната ламарина, която се поставя при изграждането на шахтата.

Голям проблем обаче се оказаха корените на дърво, които проникнали вътре и не позволявали на водата да се отича. Работниците не успяха да се справят с коренищата, тъй като не са очаквали да се сблъскат с такъв проблем. Казаха, че ще се върнат с подходящите инструменти, за да довършат работата.

От фирмата по поддръжка на шахтите обикалят редовно главните улици, за да почистват съоръженията от кал. Имало обаче и затънтени места, където работели главно по сигнали на граждани.

Въпреки, че от шахтите се вадят главно изгнила листна маса и наноси от дъждовете, не са редки случаите, при които работниците се натъквали на неочаквано съдържание.

Според работниците, ако на местата където шахтите са добре почистени, при дъжд се образуват локви, означава, че канализацията е задръстена и затова няма добро отичане на водата.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net