С редица събития отбелязват 75-годишнината на Русенския университет /ВИДЕО/

By 10 Ноември 2020 Прочетена 1277 пъти 0

С тържествено събрание Русенски университет "Ангел Кънчев" ще отбележи 75 години от своето създаване.

То ще се проведе на 12 ноември в Канев център, като заради епидемичната обстановка ще се излъчи в YouTube канала на висшето училище.

Събитията за годишнината ще започнат с постерна изложба на постиженията на Русенския университет през годините и ще бъдат представени 4 юбилейни издания, сред които виртуален албум с дигитални обекти и добавена реалност и книга за 170-годишнината от рождението на патрона на висшето училище Ангел Кънчев.


Удовлетворени сме от постигнатото и уверено гледаме в бъдещето, заяви на пресконференция днес ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. Той заяви, че продължа работата за по-голяма свързаност със средните училища и бизнеса.

Със своите 23 професионални направления, над 50 бакалавърски специалности и 100 магистърски програми, Русенският университет се явява гарант за развитието на регионите, заедно с филиалите си в Разград, Силистра и Видин, подчерта още проф. Белоев.

Очаква се скоро да бъде подписано двустранно споразумение между България и Молдова за преобразуването на висшето училище в Тараклия като филиал на Русенския университет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 10 Ноември 2020 16:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net