Съдът потвърди санкция от 3000 лева за нерегламентирано проветряване на "Монтюпе"

By 05 Юни 2019 Прочетена 16027 пъти 0
Тя е наложена с наказателно постановление на директора на РИОСВ от 18 декември миналата година Тя е наложена с наказателно постановление на директора на РИОСВ от 18 декември миналата година снимка: КИС 13

Районният съд в Русе потвърди санкция от 3000 лева на "Монтюпе".

Тя е наложена с наказателно постановление на директора на Регионалната екоинспекция от 18 декември миналата година за нерегламентирано проветряване на едно от халетата в предприятието.

По време на проверка, служители на РИОСВ установили, че не е било изпълнено задължителното предписание – всички външни транспортни врати на производствено хале 3 на завода да се поддържат постоянно затворени, като отварянето им да се допуска само в случай на  товаро-разтоварни  дейности.

Срещу дружеството е бил съставен акт за установяване на административно нарушение, а впоследствие било издадено и наказателно постановление. В жалбата на дружеството се настоява то да бъде отменено поради несъответствие с материалния закон и допуснато съществено нарушение на процесуалните правила.

Според съда обаче няма предпоставки за отмяната му на това основание. От събраните по делото доказателства съдът намира, че правилно е ангажирана административнонаказателната отговорност на дружеството и справедливо е определен размерът на наложената санкция от 3000 лева.

Решението може да се обжалва пред Административния съд в законоустановени срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Юни 2019 17:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net