Съдът в Русе решава спора между МГ и РУО до месец

Съдът даде 10 дни на страните да представят писмените си бележки Съдът даде 10 дни на страните да представят писмените си бележки КИС 13

Обявиха за решаване делото за план-приема по жалба на Математическата гимназия в Русе.

На днешното заседание в Административния съд, стана ясно че още две училища са се присъединили на страната на Регионалното управление на образованието и подкрепят държавния план-прием за тази година. Той беше оспорен от директора на математическата гимназия "Баба Тонка" Митко Кунчев заради съкратения брой на паралелките след седми клас от пет на четири.

И днес жалбоподателите поддържаха тезата, че план-приема е незаконосъобразен. Според тях приемът е професионалните училища не трябва да бъде за сметка на профилираните, тъй като по този начин се ограничавал равният достъп на децата до образование. Началникът на РУО - Русе Росица Георгиева каза, че заповедта за приема не трвябва да бъде отменена, тъй като са защитени интересите на всички деца в цялата област, а не само тези, които кандидатстват в Математическата гимназия.

Съдът прие справка за окончателния прием от която става ясно, че записаните деца са 1520, което означава, че броят на заявените паралелки няма как да бъде осъществен.

Съдът даде 10 дни на страните да представят писмените си бележки. Делото беше обявено за решаване в законоустановения 30-дневен срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Септември 2018 16:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН