fbpx

СДС води разговори с ГЕРБ за общо управление след изборите /ВИДЕО/

By 10 Октомври 2020 Прочетена 1228 пъти 0

СДС води разговори с ГЕРБ за управление след предстоящите избори, когато и да са те.

Това заяви днес в Русе председателят на партията Румен Христов.

Той бе категоричен, че евентуално коалиране с когото и да е, ще бъде базирано на идеологическа основа, визирайки партиите-членки на Европейската народна партия.

На първо място трябва да се гарантира членството на България в НАТО, Европейския съюз и окончателно влизане в Еврозоната. На второ място е задълбочаване на Европейската и антлантическа ориентация на България. На трето място е увеличаване на доходите посредством ускорен икономически растеж. Подчертавам като представител на дясна формация ускорен икономически растеж. И на четвърто място е ускоряване на реформите в стратегически сектори като правосъдието, здравеопазването и образованието. Около тези четири неща ще търсим сходство в нашите идеологически разбирания.

заяви Румен Христов


Прогнозата на председателя на СДС е, че до предсрочни избори няма да се стигне.

Политическа криза има. Но процедурата по нашата Конституция по отношение на това кога правителството подава оставка и кога се назначава служебно правителство е наличието на парламентарна криза. Очевидно е, че такава няма, защото правителството скоро мина вот на недоверие, събира своето мнозинство, провеждат се заседания. Желанието за свикване на служебно правителство час по-скоро не го разбирам.

категоричен бе още Румен Христов

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 10 Октомври 2020 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.