fbpx

Сериозен ръст на екоотчисленията през 2020 година изправя общинския бюджет в Русе пред голям дефицит

By 18 Ноември 2019 Прочетена 990 пъти 0
По-голямата част от недостига идва от нарастването на екоотчисления за това, че Общината няма изградена сепарираща и компостираща инсталация По-голямата част от недостига идва от нарастването на екоотчисления за това, че Общината няма изградена сепарираща и компостираща инсталация снимка: КИС 13

Пред недостиг от над 4,4 милиона лева е изправена Община Русе през следващата година.

Това заяви кметът Пенчо Милков на първата си пресконференция.

По-голямата част от недостига идва от нарастването на екоотчисления за това, че Общината няма изградена сепарираща и компостираща инсталация. Ако през тази година сумата е била 3,5 милиона лева, то за 2020 става близо 6 милиона. Част от недостига идва и от необходимостта от повече средства за градския транспорт и за оборудване на "Комунални дейности", заяви още Милков.


Отчисленията по Наредба 7 затормозяват Община Русе толкова много, че се получава недостиг за задоволяване на публичните услуги, което може да принуди администрацията да вдигне данъка върху превозните средства. Затова Пенчо Милков ще се срещне с финансовия министър Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов, за да ги убеди, че екоотчисленията не трябва да се вдигат.

При лош развой на разговорите, от Общинската администрация са се насочили към данъка върху превзоните средства, тъй като савките са възможно най-ниските в страната. Освен това, ще бъдат направени промени, които ще доведат до намаляване на разходите за Общината, каза още Пенчо Милков.

Цялата пресконференция на кмета на Община Русе Пенчо Милков и директора на Дирекция "Финансово-стопански дейности" Емилия Пенева може да видите ТУК!!!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2019 18:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.