Шефът на АПИ увери: Ремонтът на пътя Русе - Кубрат започва през септември /ВИДЕО/

By 01 Юли 2020 Прочетена 1076 пъти 0

Очаква се през септември най-накрая да започне рехабилитацията на пътя Русе - Кубрат.

Това стана ясно днес на проведена среща между областния управител на Русе Галин Григоров и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Действията за рехабилитацията на пътя започнали още през 2018, когато нямало яснота за начина на финансиране. Едва в края на миналата година, станало ясно, че има възможност трасето да бъде рехабилитирано със спестен финансов ресурс и осигурени допълнително средства от Оперативна програма "Региони в растеж" и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв. 

РЕКЛАМА:


Хората, които всеки ден минават по пътя Русе – Кубрат, не вярват, че изпълнението на проекта ще започне наесен, докато не видят машините в действие. Затова ще проведат насрочения за 4 юли протест на разклона за Кубрат.

По отношение на друг важен инфраструктурен проект - магистралата между Русе и Велико Търново стана ясно, че през тази година започват процедурите за лотовете от Русе до Бяла и обхода на Бяла. Реално строителните дейности по изграждане на магистралата се очкава да започнат не по-рано от края на 2021 година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Юли 2020 13:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net