"Сините жилетки" започнаха постоянно присъствие и наблюдение на поведението на търговците в Русенско

By 13 Февруари 2019 Прочетена 1816 пъти 0
Данъчните патрули за фискален контрол вече започнаха проверки Данъчните патрули за фискален контрол вече започнаха проверки снимка: КИС 13

Служители от мобилните групи в офиса на НАП в Русе започнаха постоянно присъствие и наблюдение на поведението на търговците.

Целта е да се стимулира доброволното спазване на задълженията от страна на клиентите на администрацията за ефективно прилагане на данъчно-осигурителното законодателство.

Данъчните патрули за фискален контрол ще бъдат облечени със сини жилетки и ще бъдат всекидневни посетители на търговските обекти в Русенския регион.

Съвместно с новата инициатива ще продължат да се прилагат и останалите видове проверки и методи за противодействие на укриването на търговски обороти, чрез нарушения при използването на фискални устройства.

В резултат на действията на служителите от началото на тази година в област Русе са били запечатани със специални стикери 6 магазина, а от започването на дейността на мобилните групи от юли 2018 година досега тази санкция е била наложена на 28 търговски обекта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net