fbpx

Служители на "Съдебна охрана" излязоха днес на протест в Русе

By 20 Февруари 2018 Прочетена 2196 пъти 0

Протести на служителите на "Охрана на съдебната власт", с искане за по-достойни възнаграждения, се проведоха днес в много градове на страната.

В Русе във фоайето на съдебната палата хората, работещи в системата, също изразиха своето недоволство и се присъединиха към своите колеги от България.

Причина за протеста е сериозната разлика в условията за работа в сектор "Сигурност". Един от проблемите, който бе очертан в системата, е недокомплектът на кадри. Имало е и случаи на инциденти по време на конвой на задържани лица. В Русе в "Съдебна охрана" работят 29 души. Според протестиращите тази бройка е недостатъчна за пълноценната работа на звеното. Има и сериозно текучество на хора, което допълнително усложнява работата.

Към момента полицейските служители получават по-високи възнаграждения от колегите си в съдебната охрана. Затова протестиращите искат заплатите им да бъдат поне изравнени. Протестиращите смятат, че исканията им са справедливи, тъй като тяхната работа е рискова.

Очаква се служителите на "Съдебна охрана" да излязат на 24 февруари на национален протест в София под наслов "Европа и за нас".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net