Статистиката сочи: 15 са загиналите по пътищата в Русенско от началото на годината

By 16 Ноември 2017 Прочетена 1349 пъти 0

15 човека са загубили живота си при пътни инциденти в Русенска област от началото на годината до 10 ноември.

От полицията са регистрирали 228 тежки катастрофи, при които са пострадали 386 души. През същия период са станали и 54 пътнотранспортни произшествия с пешеходци.

Загиналите пешеходци са петима, а 59 са били ранени. Най-много тежки пътнотранспортни произшествия през периода са станали на територията на община Русе с 52 ранени и четирима загинали.

В над 90% от случаите, причина за инцидентите с пешеходци са нарушения от страна на водачите. По тяхна вина са станали 49 катастрофи с 5 загинали. Най-често извършваните нарушения, водещи до инциденти, са несъобразената скорост, отнемане на предимство на пешеходец и неправилни маневри.

Запазва се тенденцията най-много пътнотранспортни произшествия с пешеходци да настъпват в светлата част на денонощието. Местата, където най-често стават инциденти със загинали и пострадали пешеходци са натоварените улици и пътни артерии като булевардите "България", "Цар Освободител" и "Христо Ботев".

От Пътна полиция напомнят на пешеходците, че в закона за прескачане през парапети и мантинели и минаване на червено се предвижда глоба от 50 лева. За всички други нарушения, санкцията е 20 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net