ВИДЕО: Стокообменът между Украйна и България бележи сериозен ръст, въпреки войната

By 07 Декември 2022 Прочетена 953 пъти 0

Ръст с над половин милиард долара в стокообмена между България и Украйна е отчетен за първите девет месеца на 2022 спрямо цялата минала година.

Това стана ясно в рамките на регионален бизнес форум в Русе, посветен на възможностите за сътрудничество при възстановяването на Украйна. Сред най-приоритетните отрасли са строителство, транспорт, енергетика, химическа и металургическа промишленост, селско стопанство и медицина.

Според изнесените данни от януари до края на септември стокообменът между двете държави възлиза на около 2 млрд. долара, а през предходните няколко години за период от 12 месеца той е бил приблизително 1,5 млрд. долара.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко отбеляза, че очаква сътрудничеството между двете държави да бъде във всички икономически сфери – както в леката, така и в тежката промишленост.

Подобен форум, посветен на възможностите за сътрудничество при възстановяването на Украйна, се провежда единствено в Русе, заяви Пламен Бобоков, който е почетен консул на Украйна в Русе.

В днешната инициатива участваха около 100 фирми, като половината от тях бяха от Украйна.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 07 Декември 2022 16:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net