РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ: Стотици излязоха на протест в Русе срещу новите ограничения за заведенията

By 07 Септември 2021 Прочетена 1612 пъти 0

Стотици ресторантьори, хотелиери, собственици на заведения и работещи в бранша в Русе излязоха на протестно шествие срещу новите COVID мерки.

Между 15:00 и 17:00 часа те затвориха в знак на протест срещу ограниченията и поискаха от държавата адекватни компенсации. Протестиращите блокираха за кратко района на Градските хали.

Недоволството на бранша е заради липсата на яснота как държавата ще компенсира бизнеса заради въведените мерки. Освен това няма предвидимост за хората, които се занимават с този бизнес. Персоналът е започнал да напуска заради несигурността в бранша, коментираха още собственици на заведения.


COVID кризата е ударила най-сериозно нощните заведения в Русе, които от днес отново не работят. Протестиращите искат също да не се подтиква задължителното ваксиниране на персонала или на посетителите.

Таксиметрови шофьори подкрепиха протеста като блокираха движението по булевард "Цар Освободител", в района на Градските хали.

След това протестиращите се отправиха на шествие по централната улица "Александровска" до сградата на Общината, където работещите в бранша разговаряха с областния управител Борислав Българинов.

За утре е планиран национален протест на брашна в София.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Вторник, 07 Септември 2021 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net