Свалиха плочите от почти цяла стена на кръговото в Русе

By 15 Юни 2016 Прочетена 2033 пъти 0

Свалиха плочите от почти цяла стена в един от подлезите на кръговото кръстовище в Русе. Направиха го не някои вандали, а майстори от фирмата-изпълнител на обекта.

Това е поредният ремонт на плочи, които, скоро след като бе завършено съоръжението в края на миналата година, започнаха да падат.

Тъй като е в гаранционен срок, от фирмата имат задължение да ги подменят за своя сметка. Подобно целево демонтиране с такъв размах, обаче, не се беше случвало. Разбрахме, че работниците са проверили компроментираните плочи и тези, които „дрънчат на кухо“ и могат да се отлепят. След това ги свалили, за да ги подменят, заедно с тези, които са паднали сами.

Хората, които минаваха оттам, гледаха оголената стена и се чудеха как е възможно толкова често да се налагат ремонти за нещо сравнително елементарно от строителна гледна точка като поставянето на плочи. Според русенци некачественото изпълнение идвало от бързане да се спазят сроковете за строителство.

Хората се надяват размахът на ремонтните дейности да се пренесе и по другите участъци с дефекти, за да не се наложи след края на 5-годишния гаранционен период ремонтите да се правят с пари от бюджета на Общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net