fbpx

Свилен Иванов: Толерансът на държавата към "Линaмар" приключи /ВИДЕО/

By 11 Септември 2020 Прочетена 1878 пъти 0

Толерансът на държавата към предприятието за производство на автомобилни части край Русе приключи.

Това заяви заместник-областният управител Свилен Иванов във връзка с продължаващите сигнали от страна на граждани за неприятни миризми в някои райони на града.

От РИОСВ - Русе вече започнаха проверка за спазване на условията на комплексното разрешително на компанията. Според Свилен Иванов е безсмислено да има измервателна станция в Русе, тъй като тя винаги ще показва, че всичко е в нормата.


Необходимо е някакво решение на парламентарно ниво, което да доведе до промяна на националното законодателство по отношение на показателите, които се замерват, смята още Свилен Иванов.

Предположенията на местната власт в Русе са, че основният източник на замърсяващи емисии в района е най-вероятно от Източната промишлена зона, където в момента тече проверка в едно от предприятията там.

От Областна администрация се ангажират да продължат да съдействат на компетентните институции за установяване на източниците на неприятната миризма и координирането на по-нататъшни дейности.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Септември 2020 13:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.