Тази нощ се очаква заледяване в община Русе

By 08 Февруари 2023 Прочетена 1201 пъти 0
Тази нощ се очаква заледяване в община Русе Тази нощ се очаква заледяване в община Русе снимка: КИС 13 / Архив

Община Русе предупреждава за предстоящо влошаване на метеорологичните условия. 

От Метеорологичната обсерватория Русе към НИМХ - филиал Варна при БАН бе получена информация за понижаване на температурите през нощта срещу 9 февруари до минус 5 градуса. Поради рязкото застудяване се очакват заледявания на територията на община Русе.

През изминалата вечер на територията на Русе фирма „НЕЛСЕН“ е извършила почистване с 3 комбинирани машини. След разчистването на снега те са минали повторно с третиращ препарат против заледяване. Фирма „Пътинжинеринг“, която почиства входно-изходните точки на града, е осигурила безопасно придвижване по бул. „България“ и бул. „Трети март“. Екипите на фирмата са използвали 3 снегорина, които също така са опесъчили района. Фирма „Берус“, която се грижи за снегопочистването на малките населени места в общината, е използвала 4 машини за опесъчаване, оставяйки пътищата напълно разчистени.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

При нужда всички пътноподдържащи дружества ще увеличат броя на специализираната техника, която да обработва общинската пътна и улична мрежа.  За целта следва да се осигури достъп на машините до улици и булеварди, и автомобилите на гражданите да не ги блокират.

Апелът към водачите на автомобили е да шофират внимателно, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения, и да поемат на път добре подготвени. Не са препоръчителни рискови изпреварвания, движение с несъобразена с пътните условия скорост, както и нарушаване на други пътни ограничения. 

Съгласно заповедта на кмета на Община Русе всички административни ръководители на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества и домоуправители следва да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в района на обектите, за осигуряване на нормален работен процес и безопасно движение.

При възникване на инциденти сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net