fbpx

Теодор Цветков отново извади Богоявленския кръст в Русе, инцидент едва не помрачи празника /ВИДЕО/

By 06 Януари 2021 Прочетена 997 пъти 0

26-годишният Теодор Цветков извади за четвърти път Богоявленския кръст от студените води на река Дунав при Русе.

Той получи халат и парична награда от кмета Пенчо Милков, икона от областния управител Галин Григоров, а митрополит Наум му подари синджирче с кръстче.

Поради наложените противоепидемични мерки тази година не се състоя традиционното литийно шествие, както и приемането на войсковия строй от началника на гарнизона. Преди ритуала по хвърлянето на кръста беше отслужен Богоявленски водосвет за здраве и благополучие от Негово Високопреосвещенство митрополит Наум и от свещеници от Русенската Света Митрополия.


В ритуала по хвърлянето на кръста в река Дунав участваха 20 мъже, като най-бърз се оказа 26-годишният Теодор Цветков, който за пореден път извади кръста от водите на Дунава. 
Инцидент с един от участниците за малко не помрачи празника. 29-годишният Йордан, който за пръв път скача за кръста, беше спасен от останалите мъже, след като не можа сам да излезе от студените води на Дунава.

Теодор Цветков е известен с благотворителните си инициативи за подпомагане на различни каузи. През тази година той планира да се включи в надпреварата "Ocean 7", като за целта му трябва финансова подкрепа в размер на над 60 000 лева.

Припомняме, че през 2018 Теодор постави рекорд на Гинес като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Януари 2021 15:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.