ВИДЕО: Тежка катастрофа в Русе: Лек автомобил се заби в дърво на бул. "Липник", двама са в болница

By 16 Октомври 2024

Мъж на 46 години е с множество травми, след като автомобилът му се блъсна в дърво при тежка катастрофа днес преди обяд на булевард "Липник" в Русе.

При инцидента пострада и 73-годишна жена, която е пътувала в колата. 

Сигнал за инцидента е подаден около 11:40 часа. На място са изпратени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ.

По информация от Областната дирекция на МВР, най-вероятно до инцидента се е стигнало след възникнал сблъсък между два попътно движещи се леки автомобила, при което, водачът на "Фолксваген" е изгубил контрол върху управлението на колата, отклонил се вдясно и се ударил в дърво.

РЕКЛАМА


В резултат на удара са пострадали 46-годишният водач и възрастна жена на 73 години. Те са откарани в болница за изясняване на състоянието им. По-сериозни травми е получил мъжът, който е с няколко фрактури по тялото. 
Наложи се намесата на екип на пожарната, който разряза със специализирана техника смачканите ламарини на автомобила, за да извади 46-годишния мъж.

Шофьорът на другата лека кола - жена на 28 години, не е пострадала. Нейната проба за алкохол е отрицателна. На другия водач е издаден талон за вземане на проба в болницата.

На място бе извършен оглед за изясняване на обстоятелствата и причините за възникване на пътния инцидент. Заради произшествието, движението по булевард "Липник" в посока КАТ бе временно затруднено.

Вижте повече за инцидента във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.