Традиционният Великденски базар в Русе - изцяло онлайн /ВИДЕО/

By 08 Април 2020 Прочетена 499 пъти 0

Традиционният великденски базар в Русе минава онлайн заради противоепидемичните мерки.

Събраните средства ще се използват за работата на неделното училище към храм "Света Троица", както и за домашна грижа за самотни и болни хора.

За пореден път доброволци от Русе ръчно са изработили изделията в базара. Повечето от тях са от рециклирани материали.

Всяка година мероприятието се провежда с благословията на Негово високопреосвещенство Русенският митрополит Наум. Сега, поради усложнената ситуация с коронавируса, се налага базарът да се проведе онлайн.


Тъй като няма цени всеки дарява според възможностите си. Всичко е изработено преди епидемията и нещата са в индивидуални опаковки.

Междувременно отец Стефан - председател на храм "Св. Николай Чудотворец" заяви, че в Русе се вземат всички противоепидемични мерки, за да се опази здравето на миряните, които влизат в храмовете. Предвид наближаващия християнски празник Цветница, отец Стефан призова хората да бъдат съвестни и отговорни пред останалите, които ще дойдат в храма.

Утре предстои среща между министър-председателя Бойко Борисов и Светия синод, на която се очаква да бъдат обсъдени по-строги мерки за празниците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Април 2020 17:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.