Трима загинаха след челен удар на пътя Русе-Бяла

By 11 Март 2016 Прочетена 1735 пъти 0

Румънец и двама мъже с немско гражданство загинаха снощи на пътя Русе-Бяла след челен сблъсък между тежкотоварен автомобил и микробус. Сигналът за тежката катастрофа бил подаден около 20:45 часа, съобщиха от областната дирекция на полицията.

По първоначални данни, 42-годишният румънски водач на микробус Мерцедес, който е немска регистрация, предприел рисково изпреварване на дълга колона от автомобили. С висока скорост и при мокра пътна настилка, шофьорът не успял да се прибере в своята лента и се забил челно в камион с бургаска регистрация, управляван от 53-годишен водач.

В резултат на удара на място са загинали шофьорът на мерцедеса и пътуващите в същия автомобил двама мъже с немско гражданство на 34 и 45 години. Водачът на камиона останал невредим. Заради тежкия инцидент пътят бе затворен за часове, а пътуващите използваха обходен маршрут през Ценово. Причините за тежката катастрофа се изясняват. 

От полицията в Русе съобщиха че през изтеклото денонощие са станали още 9 катастрофи. При една от тях са пострадали трима души без опасност за живота. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net