Удължават грипната ваканция в област Русе /ОБНОВЕНА/

By 11 Март 2020 Прочетена 3034 пъти 0
Решението е с превантивен характер, обясниха от РЗИ Решението е с превантивен характер, обясниха от РЗИ снимка: КИС 13 / архив

Регионалната здравна инспекция удължи с два дни грипната ваканция за учениците в област Русе.

Това съобщиха от РЗИ преди броени минути. 

Класните стаи в Русенско ще останат празни и в четвъртък и петък /12 и 13 март/, като децата ще тръгнат отново на училище на 16 март /понеделник/. Мярката се налага, тъй като броят на заболелите във възрастовата група между 0-4 години расте, а тези между 5-14 години се запазва. Целта е да се пресече възможността за разпространение на всякакви заболявания сред подрастващите.


Решението на РЗИ идва и на фона на регистрираните 6 случая на коронавирус у нас, в рамките на 4 дни. През почивните дни здравните власти съобщиха за 2 случая в Плевен и 2 случая в Габрово. Снощи пък бяха регистрирани още 2 в столицата.

Припомняме, че грипната ваканция за учениците първоначално бе обявена на 4 март с превантивна цел, за да се противодейства на разпространението на новата грипна вълна, която засяга предимно именно децата и младежите. Тя трябваше да продължи до 9 март /понеделник/.

На 6 март обаче, със заповед на министъра на здравеопазването, бе обявена национална грипна епидемия, която бе в сила до днес. Освен от грипа, тя бе продиктувана и от опасността от коронавирус, като тогава в България все още регистриран случай на заразата нямаше.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 11 Март 2020 13:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net