УМБАЛ - Русе поиска да извършва самостоятелно кардиологични процедури

By 19 Януари 2017 Прочетена 1670 пъти 0

Свикват Общото събрание на акционерите на университетската болница в Русе.

На него ще бъде поискано да не се прекратява договора между лечебното заведение и частна клиника по кардиология, която извършва дейността си в помещения на държавната болница.

Това решиха днес общинските съветници, след като от УМБАЛ - Русе е постъпило искане договорът да се разтрогне предсрочно. Мотивът е, че оттам са изразили желание самостоятелно да извършват медицинските кардиологични процедури. Получено е и писмо от министъра на здравеопазването в оставка д-р Петър Москов, в което той подкрепя действията на директора на държавната болница по прекратяване на договора.

Някои общински съветници обаче изразиха съмнение, че държавната болница има ресурса да извършва кардиологичните процедури.

В крайна сметка, с 38 гласа "за" Общинският съвет реши да поиска свикване на Общото събрание на акционерите на болницата, на което ще бъде поискано отхвърляне на прекратяването на договора.

Очаква се утре ръководството на УМБАЛ - Русе да даде пресконференция. Пълен запис от нея ще може да гледате по КИС 13 след всички емисии новини, както в секцията ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА на www.kiss13.net

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net