Увеличават се молбите за отпускане на безплатни винетки

By 12 Януари 2016 Прочетена 1790 пъти 0

С близо една трета са се увеличили молбите за отпускане на безплатни стикери за хора с увреждания в сравнение с началото на 2015. В Русе данните ще излязат след 15 януари тъй като все още тече приемът на документи.

От дирекция "Социално подпомагане" обаче поясниха, че се наблюдава ръст спрямо същия период на миналата година, когато са били подадени повече от 1600 молби в общината. Според експерти, за цялата страна бройката ще надхвърли 200 хиляди. За 2015 заявленията са били 190 хиляди, но безплатни винетки са били отпуснати на 176 хиляди души. В някои социални служби, броят на молбите се увеличил значително още през декември, когато стана ясно, че годишните винетки ще поскъпнат от 67 на 97 лв. Това накарало много хора с увреждания, които предходни години не са подавали заявление, сега да го направят.

Припомняме, че право на безплатна винетка имат хора с 50 и над 50% намалена работоспособност, както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но само докато детето навърши 20 години. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net