fbpx

В Русе дадоха началото на феситвала за хора с увреждания "Светът е за всички"

By 29 Ноември 2019 Прочетена 700 пъти 0
Това е 11-тото издание на фестивала, в който участват над 50 сдружения на хора с увреждания от няколко области в страната Това е 11-тото издание на фестивала, в който участват над 50 сдружения на хора с увреждания от няколко области в страната снимка: КИС 13

В Русе започна двудневният фестивал за хора с увреждания "Светът е за всички".

Организатор на събитието в пленарна зала е сдружение с обществено полезна дейност "Смело сърце", а партньор е областна администрация. Това е 11-тото издание на фестивала, в който участват над 50 сдружения на хора с увреждания от няколко области в страната.


През двата дена на фестивала, е организарана и коледна изложба-базар, на която различните сдружения на хората с увреждания показват свои изделия на щандове във фоайето на пленарна зала. Могат да се видят и закупят разнообразни коледни украшения, икони, новогодишни картички, плетива и сувенири, а желаещите да подпомогнат дейността на сдруженията могат да направят дарение в поставени на щандовете кутии.

Целта на инициативата е превенция на социалното изключване на хората с увреждания и промяна на отношението, както на другите към тях, така и на собствената им самооценка и мотивация за пълноценно участие в живота.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 29 Ноември 2019 13:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net