В Русе готвят пореден протест срещу 29 закона, свързани със Стратегията за детето

By 02 Септември 2019 Прочетена 2455 пъти 0
Той ще се проведе на 7 септември, а началото ще бъде в 10:30 часа в района на "Вазата" в Парка на младежта Той ще се проведе на 7 септември, а началото ще бъде в 10:30 часа в района на "Вазата" в Парка на младежта снимка: КИС 13

Пореден протест за отмяна на всички текстове в 29 закона свързани със Стратегията за детето ще се проведе в Русе на 7 септември.

Началото ще бъде в 10:30 часа в района на "Вазата" в Парка на младежта, откъдето ще тръгне автошествие до Дунав мост. Очаква се в събитието да се включат и протестиращи от Румъния.

Притеснението на родителите идва от това, че според тях имало много текстове в различни закони, които позволявали, без основателна причина деца да се извеждат от семейството и за тях да се грижат приемни родители. Затова в Русе отново ще излязат на протест с искане да се вземат мерки за подкрепа на биологичните семейства и техните деца.

Освен това недоволстващите искат по въпроса да се организира кръгла маса с представители на Министерството на труда и социалната политика и различните институции, за да се отстранят всички недвусмислици в законодателството.

Според родителите се дават и прекалено много права на децата, включително и това да се оплачат от майка си или баща си ако не им задоволяват желанията. Хората са притеснени и от създаването на нова мониторингова система, с която ще разполагат социалните служби.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 02 Септември 2019 15:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net