fbpx

В Русенския университет се проведе среща с представители на Тараклийския държавен университет

By 08 Март 2023 Прочетена 299 пъти 0
В Русенския университет се проведе среща с представители на Тараклийския държавен университет В Русенския университет се проведе среща с представители на Тараклийския държавен университет снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Днес ректорското ръководство на Русенския университет "Ангел Кънчев" проведе среща с представители на Тараклийския държавен университет (ТДУ) "Григорий Цамблак", Молдова.

На срещата присъстваха акад. Христо Белоев – ректор на Русенския университет, проф. д-р Пламен Кангалов и доц. д-р Десислава Атанасова – заместник – ректори; проф. д-р Юлияна Попова; представители на факултет "Бизнес и мениджмънт". От страна на ТДУ на работното посещение бяха доц. Мария Паслар; г-жа Лилия Сарсаман - началник на отдел "Образование" в район Тараклия и г-н Александър Боримечков - зам.-председател на район Тараклия/образование, култура и спорт/. 

Ректорът на университета – акад. Христо Белоев, представи модерната база, съвременните ресурси за обучение и изследвания,  дълголетните образователни традиции и авторитетната лидерска позиция на университета. Бяха обсъдени възможности за продължаване на дългогодишното сътрудничеството между двете институции, като ректорът заяви категоричната си подкрепа и ангажираност към развитието на ТДУ. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Подкрепата на Русенския университет за ТДУ "Григорий Цамблак" датира още от периода на неговото създаване през 1994 г. Преподаватели от университета участват в първия сенат на висшето училище, оказва се непрекъсната методическа помощ за развитието на специалности в ТДУ, за кариерното развитие на преподавателите в ТДУ и за изграждане на неговата материална и информационна база. 

През последните години усилията за утвърждаване на ТДУ са част от приетата Политиката за развитие на Русенския университет 2021-2023 г., утвърдена със заповед на Министъра на образованието и науката. 

Русенският университет се ангажира с подкрепа не само на академичното развитие на ТДУ, а и с множество инициативи в полза на българската диаспора от Тараклийски район – съвместни културни и спортни събития, етнофестивали, гостувания на фолклорни състави, изложби и др. Тази многообразна дейност Русенският университет провежда в тясно сътрудничество с ръководствата на Община Русе, Русенска област и подкрепящи политически и неправителствени организации, които винаги са засвидетелствали своята безрезервна материална и духовна подкрепа за българската общност на територията на Р Молдова.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Март 2023 17:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net