ВИДЕО: В Русенско ще правят информационна кампания, липсвали желаещи да се ваксинират

By 02 Юни 2021 Прочетена 2375 пъти 0

Заради все по-малко желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, в Русенско започва активна информационна кампания за ползите от имунизацията.

Това стана ясно на брифинг след проведено днес заседание на Областния оперативен щаб.

Ще се търсят възможности и за повишаване обхвата на имунизациите сред персонала на учебни и социални заведения, както и на лица, живеещи в райони с концентрирани малцинствени групи.

Областният щаб взе решение кметовете на общини да създадат необходимата организация за ваксиниране на желаещите хора с увреждания или такива, които живеят в труднодостъпни места.


До моментанад 35 000 души са имунизирани в област Русе, като 14 000 са с втора доза. От Регионалната здравна инспекция заявиха, че желание за ваксинация не проявявали дори хора, работещи в рискови отрасли.
 

На щабът днес са обсъдени и възможностите за намаляване на леглата за лечение на пациенти с коронавирус, тъй като към момента болниците поддържат 20% от легловата си база за такива случаи, а това се оказва доста голям резерв. Това означава, че част от леглата в отделенията, където няма пациенти с коронавирусна инфекция, могат отново да се ползват по първоначалното си предназначение.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Юни 2021 20:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net