ВИДЕО: В знак на протест превозвачи блокираха трафика на Дунав мост при Русе

By 01 Септември 2021 Прочетена 2271 пъти 0

Превозвачи блокираха днес кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе, заради новите изисквания на властите в Румъния шофьорите да са ваксинирани или с отрицателен PCR тест.

Протестът е и за подобряване на организацията при обслужване на тежкотоварния трафик през граничния пункт. 

Първо превозвачите направиха няколко обиколки на кръговото кръстовище, след което го блокираха, а трафикът беше пренасочван по обходни маршрути от екипи на полицията.

Протестът на превозвачите е заради допълнителното отежняване на преминаването през Дунав мост с въвеждането от румънска страна на изискването шофьорите да представят отрицателен писиар тест или сертификат за ваксинация.


Според Мариета Иванова, която е управител на транспортна фирма, това условие го няма в другите европейски страни. По думите й, и без тези изисквания, шофьорите чакали минимум 8-9 часа, за да бъдат обслужени на Дунав мост. 

Освен това превозвачите не можели да задължат шофьорите да се ваксинират, тъй като това е личен избор. PCR тестовете се плащат от презовачите, което е допълнителен разход за бизнеса, коментира още Мариета Иванова.

Според превозвачите, трябва да се въведе "зелен коридор" за движението на камионите от Европейския съюз, за да няма струпване на тежкотоварни автомобили по границата.

Исканията на превозвачите са изпратени до министрите на транспорта и на здравеопазването и до Агенция "Митници".

Вижте най-важното в репортажа на телевизия КИС 13.

Запис от протеста, който излъчихме НА ЖИВО, може да видите тук:

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 01 Септември 2021 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net