Ваксините срещу COVID-19 пристигнаха в Русе /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

By 28 Декември 2020 Прочетена 2993 пъти 0
Ваксините срещу COVID-19 вече пътуват към Русе Ваксините срещу COVID-19 вече пътуват към Русе снимка: КИС 13

При засилени мерки за сигурност от Велико Търново в Русе пристигнаха първите 40 флакона от ваксината срещу COVID-19.

Те бяха докарани от автомобил на Регионалната здравна инспекция, придружаван от полицейски ескорт, като всичко необходимо относно ненарушаването на хладилната верига също беше спазено.

Ваксините, които ще стигнат за общо 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал на първа линия, бяха посрещнати лично от областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Те се транспортират при засилени мерки за сигурност от Велико Търново, тъй като Здравната инспекция в старопрестолния град отговаря за разпределението на ваксините в т.нар. "Район 2", обхващащ областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.


Първото лечебно заведение, в което ще се състои ваксинацията е Университетска болница "Медика Русе", а първият лекар, който ще се ваксинира там е председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия д-р Цветан Райчинов. За по-голямо удобство и  спазването на всички въведени противоепидемични мерки това се очаква да се случи днес от 15:30 часа във фоайето на ДКЦ - 2.

Веднага след поставянето на първата доза от ваксината на д-р Райчинов още четирима лекари от лечебното заведение ще бъдат имунизирани. В знак на подкрепа към лекарите е предвидено по време на ваксинациите да присъства и областният управител Галин Григоров, както и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.


В другите три болници от областта, където са обособени имунизационни кабинети за поставяне на ваксината срещу COVID-19, ваксинацията ще продължи утре и в други ден. Припомняме, че става дума за Университетска болница „Канев“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков" - Русе, както и многопрофилната болница в Бяла.

По-късно през деня очаквайте подробности за старта на ваксинацията срещу COVID-19 в област Русе.

Важно уточнение е, че възможност за въпроси от страна на журналистите и отговори от специалистите е предвидена по време на ваксинацията в Университетска болница "Медика Русе".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 28 Декември 2020 15:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net