ВИДЕО: Временно спират аварийния ремонт на Дунав мост

By 24 Юни 2022 Прочетена 1308 пъти 0

Временно спира аварийният ремонт на Дунав мост при Русе през почивните дни.

Това ще позволи свободното преминаване на засиления трафик от автомобили в двете посоки и няма да се образуват задръствания.

В по-голямата си част ремонтът е приключил, като остават само някои довършителни дейности, обясни за Новините на телевизия КИС 13 директорът на Областното пътно управление в Русе инж. Стамен Савов.

РЕКЛАМА


По думите му, напредването на работата позволява временното спиране на ремонта през уикенда, за да се осигури достатъчна пропускливост при преминаването на Дунав мост от и към Румъния, а дейностите ще продължат от понеделник.

Аварийният ремонт на моста се налага заради изключително амортизираната асфалтова настилка на съоръжението в българския участък, който е с дължина над един километър. Асфалтът, който се полага е със специална компонента, за да се гарантира по-добро качество.

Припомняме, че предстои да се финализира и проектирането на основния ремонт на Дунав мост, какъвто не е правен откакто е открито съоръжението през 1954 година. Очаква се той да започне най-рано през октомври.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Юни 2022 14:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net