Задръжаха братята Бобокови и заместник-министър след спецакция в цялата страна /ВИДЕО/

By 28 Май 2020 Прочетена 4843 пъти 0

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и бивш директор на Регионалната екоинспекция в Плевен са разследвани за участие в организирана престъпна група.

Те бяха задържани днес при мащабна специализирана акция в цялата страна, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Днес са проведени претърсвания и изземвания в над 40 обекта на територията на цялата страна. Събрани са множество писмени доказателства, от които се установява, че заместник-министърът на околната среда Красимир Живков е съдействал за издаване на нотификации за внос на отпадъци, основно от Италия.


От тази схема се е възползвало и търговско дружество, което има рециклираща фабрика в Монтана преработка на акумулатори. Става въпрос за "Монбат", собственост на братята Бобокови. В тази връзка Жандармерията и следователи извършиха днес обиски в офиси и жилище на Пламен и Атанас Бобокови в Русе.

По време на акцията в Русе Жандармерия влезе в сградата на "Приста ойл" на ул. "Борисова", откъдето са иззети компютри и документи. Присъствие на Жандармерия имаше и пред запечатана къща на улица "Хан Аспарух", собственост на бизнесмена Пламен Бобоков. По-късно през деня стана ясно, че двамата също са сред задържаните по досъдебното производство. На този етап те остават в ареста за 24 часа.

Братя Бобокови са дългогодишни индустриалци, изрядни данъкоплатци, сериозни и отговорни работодатели с безупречен международен авторитет, които в своята дейност винаги са се ръководели от Закона. Затова и сме крайно изненадани от действията на Прокуратурата и на този етап нямаме никаква представа от какво са продиктувани те. Във връзка с тиражираната непроверена и разнопосочна информация в медиите днес, искам да заявя, че Пламен и Атанас Бобокови не са напуснали страната и никога не са имали намерение да го правят. Напротив, тук са и заедно със своите екипи, и към настоящия момент, оказват пълно съдействие на органите на властта. До момента нямаме официална информация за това какво се случва, нямаме също така информация за повдигнати обвинения или арести.

се казва в позицията на Ани Александрова - личен PR на братя Бобокови, пред БНР

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 28 Май 2020 19:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net