Задържаха мъж от Естония и жена от Шумен за притежание и разпространение на наркотици /ВИДЕО/

By 01 Февруари 2021 Прочетена 1043 пъти 0

33-годишен естонец и жена на 29 години от Шумен са задържани за наркотици след полицейска операция.

В съвместните действия са участвали и служители на Областната дирекция на МВР в Русе.

Първоначално в Шумен е задържана 29-годишната жена, която е известна на органите на реда. При извършените действия по разследването у нея са намерени и иззети 32 грама дизайнерска дрога.

По-късно служители на Главна дирекция "Национална полиция" /ГДНП/, Столична дирекция на вътрешните работи /СДВР/ и Областна дирекция на МВР - Русе задържали на територията на София 33-годишен естонски гражданин, който е предоставил наркотиците на 29-годишната жена.


В хода на разследването е установено, че той е съпричастен към досъдебно производство, образувано в Областната дирекция на МВР в Русе, под надзора на Окръжната прокуратура за разпространение на наркотични вещества.

При проведени действия в жилище в София, обитавано от 33-годишния мъж, са намерени и иззети над 1,2 кг. дизайнерска дрога, голяма парична сума - около 10 000 лв. в различна валута, 2 електронни везни и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност на мъжа.

Той е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража", която е потвърдена за постоянна от Окръжния съд в Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 01 Февруари 2021 15:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net