Зала "Дунав" в Русе - от дом на баскетболни шампиони до място невъзможно дори за тренировки

By 25 Октомври 2017 Прочетена 2306 пъти 0

Домът на някогашните баскетболни шампионки в Русе тъне в разруха.

За това алармираха треньори, както и родители на деца и младежи, които тренират във втората зала на спортен комплекс "Дунав".

След вчерашните проливни дъждове бяха разпространени снимки от тренировъчната зала, от които се вижда как покривът тече толкова много, че се налага дюшемето да бъде застилано с найлони, а из цялата зала да се поставят кофи, за да събират водата. Това е единственото съоръжение за масов достъп на децата и младежите, които се занимават със спорт.

Според родителите, покривът е трябвало отдавна да бъде ремонтиран, за да се осигурят добри условия за тренировка на децата.

От общинското предприятие "Спортни имоти", които стопанисват залата, обясниха, че е предвиден ремонт на покрива за 90 хиляди лева, но той се е забавил заради специфичните материали, които трябва да бъдат доставени. Не се знаело точно обаче кога ще бъде това. 

Ако ремонтът не бъде извършен до зимата, зала "Дунав" ще трябва да дочака до пролетта. Тогава е възможно да бъде окончателно повредена и подовата настилка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net