Засега няма положителни проби за африканска чума по свинете в област Русе

By 18 Януари 2019 Прочетена 744 пъти 0
Това обявиха днес от Областната дирекция по безопасност на храните Това обявиха днес от Областната дирекция по безопасност на храните снимка: КИС 13

Няма положителни проби за африканска чума по свинете в област Русе.

Това обявиха днес от Областната дирекция по безопасност на храните. Към този момент нямало и данни за нови огнища на болестта в пограничния район с Румъния.

Въпреки че няма пряка опасност от разпространение на африканска чума по свинете в Русенско, мерките, които бяха набелязани през миналата година, продължават да се изпълняват. Досега не е имало установен нито един случай на заразата сред дивите, домашните или домашните прасета, нито пък тези, които са в свинекомплексите.

Евродепутатът Момчил Неков, който беше в Русе заради чумата по свинете, заяви, че трябва да се изплзва опита на други държави, за да се спре на всяка цена навлизането на болестта в България.

Припомняме, че през миналата седмица областният управител на Русе Галин Григоров заяви, че ще поиска удължаване на груповия лов за намаляване на популацията на дивите свине, като ефективна мярка за справяне с разпространението на заразата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 18 Януари 2019 18:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.