Затварянето на кръговото предизвика сериозни задръствания в центъра на Русе

By 09 Ноември 2015 Прочетена 2752 пъти 0

Поетапното затваряне за движение на трите най-натоварени булеварда в Русе, заради реконструкция на кръговото кръстовище, предизивика огромни задръствания в целия град. Ограничението на движението ще бъде в сила повече от месец, заради доизграждането на пешеходен подлез и обособяването на лента за движение на автобуси.

Сега организацията на трафика е такава, че голяма част от него минава през кръстовището на кооператовния пазар, в посока от кварталите към центъра и обратно. Именно там са и най-големите задръствания по обходните маршрути - улиците Шипка, Панайот Хитов, Борисова и Рила. Въведено е двупосочно движение по двете платна на бул. „Липник“ преди кръговото кръстовище и по бул. „Цар Освободител“ по източното платно до ул. „Пазарна“.

Тъй като 70-80 процента от трафика в Русе минава през кръговото кръстовище, обходните маршрути не могат да поемат автомобилния поток и на много места се получават задръствания, като шофьорите се налага да изчакват на светофарите по 20-30 минути, за да стигнат до централната част на града. От общината съобщиха, че временната организация на движение ще продължи до 20 декември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net