Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов с приветствие по случай Деня на българската община

By 12 Октомври 2021 Прочетена 1239 пъти 0
Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов с приветствие по случай Деня на българската община Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов с приветствие по случай Деня на българската община снимка: КИС 13

Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов отправи приветствие по случай 12 октомври - Денят на българската община:

 

Уважаеми служители на Община Сливо поле,

Уважаеми кметове и кметски наместници,

Уважаеми общински съветници,

Скъпи съграждани!

Поздравявам Ви по повод Деня на българската община - 12 октомври!

Идеята за силно местно самоуправление е заложена още в Търновската конституция от 1879 година. От тогава до днес нашите общини придобиват все по-голяма самостоятелност, но и повече отговорности.

На тази дата през 1882 година в "Държавен вестник" е публикуван първият "Закон за общините и градското управление", който регламентира устройството и дейността на общинските съвети, кметовете и администрацията.

През 1998 година, водени от желанието да се популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно гражданско участие в процесите на управление, делегатите от Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.


С Решение № 701 от 07.10.2021 г. на Министерски съвет на Република България 12 октомври е обявен за Ден на Българската община и местното самоуправление в България.

Днес е трудно да си представим една община без активните граждани - дейни участници в местното самоуправление чрез всички лостове на демократичния процес. Самата идея за общност ни подсказва, че заедно можем да постигнем много повече, отколкото ако сме разделени и противопоставени.

Уважаеми колеги,

Благодаря Ви за всеотдайността и професионализма, с които изпълнявате служебните си задължения. Всички ние работим, водени от обществения интерес и наш дълг е да се отнасяме е еднакво старание, както към мащабните инфраструктурни промени, така и към малките ежедневни проблеми на хората.

Пожелавам Ви здраве, вдъхновение, енергия и много успехи в трудната и отговорна работа в интерес на жителите на общината.

Честит празник!

 

Валентин Атанасов

кмет на Община Сливо поле

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Октомври 2021 11:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net