fbpx

Огнището на COVID-19 в детската градина в Сливо поле се разраства /ВИДЕО/

By 03 Септември 2020 Прочетена 2552 пъти 0

16 станаха жертвите на COVID-19 в област Русе. В болницата е починала 84-годишна жена от дом за стари хора "Възраждане".

Междувременно през последното денонощия са установени нови 5 случая на заразени с коронавирус в областта, като 3 от тях са в детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле.

По данни на Регионалната здравна инспекция, става дума за две учителки на 59-годишна възраст, както и за още една жена от персонала на 49 години. Така, общият брой на заразените с коронавирус служители на детска градина "Мечо пух" в Сливо поле стана 9 души от 12-те, които са били на работа и съответно изследвани с PCR тест. 


Двама от 9-мата с положителен проба са хоспитализирани. Това са 41-годишната хигиенистка, която е първият случай от детската градина, както и 61-годишна учителка. Останалите 7 души са под домашна изолация.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Припомняме, че съгласно заповед на директора на РЗИ е била извършена основна дезинфекция на помещенията в заведението. Освен това, всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Септември 2020 16:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net