ВИДЕО: Община Сливо поле и УМБАЛ "Медика" задълбочават сътрудничеството си в здравеопазването

By 10 Ноември 2021 Прочетена 2205 пъти 0

На нова социална придобивка ще се радват от днес жителите на община Сливо поле. Сътрудничеството на местната администрация с УМБАЛ "Медика" се задълбочава.

В поликлиниката в Сливо поле са обзаведени кабинети за лични лекари, манипулационна, както и специализирани кабинети, в които на ротационен принцип всяка сряда ще дават дежурства специалисти по различни направления от болницата в Русе.

От община Сливо поле осигуряват безплатна линейка за нуждаещи се от транспортиране пациенти до всяко здравно заведение извън територията на общината. На разположение на жителите на отдалечените села е и безплатен транспорт, който ще минава два пъти седмично, за да могат болните да имат лесен достъп до здравния център в Сливо поле.

ПЛАТЕНА РЕКЛАМНА ПОЗИЦИЯ


Освен това в кабинетите на личните лекари е изградена система за телемедицина, която позволява дистанционно консултиране при нужда със Спешния център на УМБАЛ "Медика".

От русенската болница подариха на новооткрития медицински център икона на светеца, който е покровител на семейството и лечителите. Административният директор на здравното заведение Алисе Муртезова направи и лично дарение за центъра – инвалидна количка, с която при нужда ще бъдат транспортирани до кабинетите трудно подвижни пациенти.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Ноември 2021 19:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net